Virtuaalikortti yrittäjälle tai työntekijöille – mitä hyötyä on digitaalisesta maksukortista?

Julkaistu: 20.2.2024. Muokattu viimeksi: 20.2.2024.
Virtuaalikortti yrittäjälle tai työntekijöille – mitä hyötyä on digitaalisesta maksukortista?

Pienyritysten liiketoimintaan liittyviä kuluja maksetaan yhä useammin verkossa digitaalisilla maksukorteilla. eTasku-kuittisovelluksen kanssa toimivan Korttia+:n maksuista jo noin kolmannes tehdään niin sanotuilla virtuaalikorteilla. Tässä artikkelissa kerromme lyhyesti, miten virtuaalikortin käyttöönotto voi hyödyttää yksinyrittäjien ja pienyritysten verkkomaksamista ja kulujen hallintaa.


Mikä ihmeen virtuaalikortti?

Virtuaalikortti tarkoittaa digitaalista maksukorttia, joka löytyy lompakon sijaan puhelimessa tai nettiselaimessa toimivasta maksusovelluksesta tai mobiililompakosta. Muutoin virtuaalikortti toimii fyysisen maksukortin tavoin.

eTasku-sovelluksen kanssa toimivan Korttia+-yrityskortin käyttäjä voi luoda omaan tai työntekijöiden käyttöön jopa 20 virtuaalikorttia ilman lisämaksua. Jokaisen virtuaalikortin korttinumero, CVC-turvakoodi ja viimeinen voimassaolopäivä ovat yksilöllisiä ja pääkortista erillisiä.

Virtuaalikortteja hyödynnetään pääasiassa verkkomaksamisessa, mutta Apple Pay- ja Google Pay -sovellusten avulla myös maksut kivijalkamyymälöissä onnistuvat tarvittaessa ilman fyysistä korttia.

Huomioi, että palvelusta riippuen virtuaalikorteilla voidaan joskus viitata myös kertakäyttöisiin verkossa toimiviin maksukortteihin. Korttia+:sta luodut virtuaalikortit ovat kuitenkin jatkuvakäyttöisiä digitaalisia kortteja. Ne aktivoidaan verkossa, jonka jälkeen ne ovat välittömästi käytössä kortille asetetun käyttörajan puitteissa. Myös virtuaalikortin sulkeminen onnistuu tarvittaessa yhtä nopeasti.

Lisätietoa kortista: Korttia+ on maksuton yrityskortti eTaskun asiakkaille

 

Virtuaalisen maksukortin viisi hyötyä

Virtuaalikortin hyödyt voivat näkyä yksinyrittäjän tai pienyrityksen arjessa esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

1. Toistuvat verkkomaksut yhdelle laskulle

Kuukausimaksullisten SaaS-palveluiden, ohjelmistolisenssien tai Facebook- ja Google-mainonnan maksut on helppo keskittää yhdelle tai useammalle virtuaalikortille, joilla on omat käyttörajansa.

Näin yrittäjän on helppo seurata, miten esimerkiksi digitaaliseen mainontaan käytetyt kulut jakautuvat eri kanavien välillä. Kaikki kulut näkyvät selkeästi jaoteltuna yhdellä sähköisellä laskulla.

2. Eroon työntekijöiden kululaskuista

Monissa pienyrityksissä työntekijät saattavat tehdä pieniä liiketoimintaan liittyviä verkko-ostoja omalla kortillaan ja hakea rahoja myöhemmin takaisin kululaskua vastaan. Harvinaista ei ole sekään, että yhtä firman maksukorttia kierrätetään eri työntekijöillä tarpeen mukaan.

eTaskun Korttia+:sta voidaan hetkessä luoda omat virtuaalikortit työntekijöiden käyttöön ennalta määritellyillä maksurajoilla. Myös lompakkoon sujautettavan muovisen kortin hakeminen on mahdollista ilman lisäkuluja.

Työntekijöiden ei enää jatkossa tarvitse käyttää omia rahojaan tai laatia kululaskuja. Samalla tiedot työntekijöiden maksamista kuluista ovat seurattavissa reaaliaikaisesti eTasku-sovelluksessa.

Ja nämäkin kulut näet jatkossa yhdellä laskulla selkeästi jaoteltuna.

Lue lisää: Yrityskortilla ryhtiä kulujen hallintaan – tätä se tarkoittaa pienyritykselle

3. Turvallisuus ennen kaikkea

Työntekijöille tai verkkomaksamiseen luotavat virtuaalikortit ovat pääkortista erillisiä kortteja, joilla on oma korttinumero, turvakoodi, käyttöraja sekä voimassaolopäivä.

Jos yksittäisen virtuaalikortin tiedot päätyvät vääriin käsiin tai ne syötetään epämääräiseen verkkokauppaan, kortti on helppo lukita tai poistaa käytöstä, eikä tämä vaikuta mitenkään varsinaisen pääkortin tai muiden virtuaalikorttien toimintaan.

4. Virtuaalikortti on heti käytettävissä

Fyysisen maksukortin saapuminen postitse voi viedä viikon tai kaksi. Virtuaalikortin saat aktivoitua käyttöön välittömästi, jonka jälkeen kortilla voi maksaa sille asetetun käyttörajan puitteissa. Näin saat yrityskortin tarvittaessa käyttöön vaikka heti.

5. Lisäkulut 0 euroa

Korttia+:n käyttäjänä saat luotua jopa 20 virtuaalikorttia ilman lisämaksuja. Myös fyysisten korttien tilaaminen työntekijöille onnistuu ilman kuluja.

 

 

Näin otat Korttia+:n ja virtuaalikortit käyttöön

Korttia+ on maksuton kaikille eTaskun nykyisille Basic-, Pro- tai Enterprise-asiakkaille. Kortin voit tilata käyttöösi eTaskun web-käyttöliittymästä. Tilaus viimeistellään yhteistyökumppanimme Mynt AB:n sovelluksessa.

Tilauksen yhteydessä valitset korttityypin (fyysinen, virtuaalinen tai molemmat). Virtuaalinen kortti on käytettävissä heti hyväksytyn korttihakemuksen jälkeen ilman aktivointia tai erillisiä toimenpiteitä.

Voit lisätä kortin puhelimesi mobiililompakkoon sekä tehdä sillä verkko-ostoksia, jotka pääset vahvistamaan Myntin mobiilisovelluksen kautta.

Jos käytät jo fyysistä korttia ja haluat aktivoida käyttöön myös yhden tai useamman virtuaalikortin, voit tehdä sen Myntin web-sovelluksessa.

 


Lue myös nämä blogikirjoitukset: