Kokemuksia uudesta maksukortista: ”eTaskua käyttäville asiakkaille on helppo suositella korttia, jonka saa käyttöön ilman lisäkustannuksia”

Julkaistu: 23.8.2023. Muokattu viimeksi: 23.8.2023.
Kokemuksia uudesta maksukortista: ”eTaskua käyttäville asiakkaille on helppo suositella korttia, jonka saa käyttöön ilman lisäkustannuksia”

eTasku julkaisi kesäkuussa Korttia+ -nimisen maksukortin, jonka tarkoituksena on sujuvoittaa yritysten kulujen hallintaa ja helpottaa niin yrittäjien kuin heidän kirjanpitäjiensä arkea. Tilitoimisto eAccount Nordic Oy:n yrittäjä Carita Mäkinen uskoo uuden kortin palvelevan hyvin myös sellaisia pienyrittäjiä, joille ei aiemmin ole löytynyt luontevaa korttivaihtoehtoa pankkien tai korttiyhtiöiden valikoimista.


eAccount Nordic Oy on Vehmaalla sijaitseva tilitoimisto, joka tarjoaa taloushallinnon palveluja eri toimialojen yrityksille ympäri Suomen. Asiakkaiden joukosta löytyy niin yksinyrittäjiä, isompia yrityksiä kuin kasvuun tähtääviä startuppeja. Toimitusjohtaja Carita Mäkisellä oli pitkä kokemus taloushallinnon alalta ennen kuin hän hyppäsi yrittäjäksi vuonna 2022.

Mäkinen oli yksi ensimmäisistä testiasiakkaista kesäkuussa julkaistulle Korttia+-maksukortille, joka toimii yhdessä eTasku-sovelluksen kanssa. Tällä hetkellä Mäkinen käyttää korttia oman yrityksensä menoihin ja suosittelee sitä kirjanpitäjän ominaisuudessa myös asiakkailleen. Hän arvioi Korttia+:n palvelevan mainiosti myös sellaisia pienyrittäjiä, jotka eivät aiemmin ole halunneet tai voineet ottaa käyttöön pankin tarjoamaa maksullista yrityskorttia.

”Esimerkiksi monilla toiminimiyrittäjillä ei ole erillistä yritystiliä, vaan yrityksen tulot ja menot kulkevat toisen henkilökohtaisen tilin kautta. Tällöin pankista ei välttämättä tarjota varsinaista yrityskorttia, vaan yrittäjä maksaa pieniä yritystoiminnan kuluja omalla henkilökohtaisella kortillaan.”

Pienyrittäjän näkökulmasta yrityskortin käyttöönotto selkeyttää kulujen hallintaa, kun kaikki ostot voidaan jatkossa hoitaa yrityksen maksukortilla.

”Ei ole kovin harvinaista, että pieniä yritystoiminnan menoja unohtuu toimittaa kirjanpitoon, jos yrittäjä makselee niitä omalla henkilökohtaisella kortillaan tai käteisellä. Silloin myös vähennykset jäävät saamatta. Lisäksi ostojen keskittäminen yhdelle kortille ja samalle laskulle auttaa hahmottamaan paremmin, millaisiin menoihin rahaa uppoaa ja kuinka paljon”, Mäkinen sanoo.

Korttia+ on eTaskun asiakkaille maksuton

Korttia+:n maksutavaksi yrittäjä voi valita luoton, prepaidin tai molemmat vaihtoehdot. Mäkinen itse suosii prepaid-maksutapaa eli hän lataa kortille rahaa etukäteen. Kortti toimii yhdessä Apple Pay- ja Google Pay -maksusovellusten kanssa, joten ostot hoituvat näppärästi myös puhelimella. eTaskun mobiilisovelluksen kautta yrittäjä näkee reaaliajassa, mihin kaikkeen rahaa on kulunut.

Kortti on maksuton eTaskun Basic- tai Pro-version tilanneille asiakkaille, joten käyttöönottokynnys on pyritty pitämään matalana. Mäkinen uskoo tästä olevan iloa erityisesti niille yrittäjille, joille korttiostoja kertyy silloin tällöin.

”Moniin yrityskortteihin sisältyy kiinteä kuukausimaksu, joka veloitetaan, vaikka korttia ei jonain kuukautena käyttäisi lainkaan. eTaskua käyttäville asiakkaille on hyvin helppo suositella korttia, jonka saa käyttöön täysin ilman lisäkustannuksia”, Mäkinen toteaa.

Työnantajayrityksille Korttia+ tarjoaa mahdollisuuden päästä eroon kankeista kulukorvausprosesseista. Työntekijöille voidaan tilata omat kortit ennalta määritellyillä käyttörajoilla tai kortille voidaan ladata tietty summa rahaa. Jatkossa työntekijöiden ei enää tarvitse maksaa pieniä kuluja omilla korteillaan ja periä rahoja myöhemmin takaisin kululaskua vastaan. Kululaskujen käsittelyyn kuluva aika pienenee oleellisesti, ja samalla yrityksessä voidaan aiempaa reaaliaikaisemmin seurata ja analysoida yrityksen kulujen muodostumista.

Yhtenäinen maksutapa on selkeä myös tilitoimistolle

Yrityksen kulujen hallinnan keskittäminen eTaskuun ja siihen liitettyyn maksukorttiin helpottaa myös kirjanpitäjän työskentelyä. Tiedot korttiostoista välittyvät suoraan eTaskuun, joka tarvittaessa muistuttaa käyttäjää puuttuvista kuiteista. Korttitapahtumat yhdistyvät kuvattuihin kuitteihin automaattisesti, ja sovellus osaa ehdottaa oikeita tiliöintejä.

”Myös tilitoimiston suuntaan on selkeämpää, jos yrityksessä on käytössä yhtenäinen maksutapa ja tositteet korttiostoista tulevat perille yhtä ja samaa kanavaa pitkin. On myös hyvä, että eTasku muistuttaa asiakasta puuttuvista kuiteista, koska aina niitä ei välttämättä tule kuvattua heti”, Mäkinen sanoo.

eTaskuun on rakennettu valmiit integraatiot suosituimpiin kirjanpito-ohjelmiin. Sovelluksen kautta korttiostojen kuitit siirtyvät helposti ja nopeasti suoraan kirjanpidon ohjelmistoon.

Kortin voi tilata eTaskun web-sovelluksen kautta

Mäkiselle on kertynyt kokemuksia Korttia+:sta jo hieman pidemmältä ajalta, sillä kortin pilottivaihe alkoi hyvissä ajoin ennen kesäkuun julkaisua. Hän toteaa, että kortin käyttäminen sulautui nopeasti osaksi yritystoiminnan arkea.

”Käyttöliittymä oli sen verran simppeli, ettei siitä tarvinnut sen kummemmin mitään miettiä. Sen kun vain otti kortin käyttöön.”

eTaskun nykyiset asiakkaat voivat tilata kortin eTaskun web-käyttöliittymän kautta. Kortin myöntää eTaskun yhteistyökumppani Mynt AB, joka on Visa Principal -jäsen. Kortti on saatavana niin fyysisenä versiona kuin myös virtuaalikorttina.


Lue myös nämä blogikirjoitukset: