Maksuton yrityskortti eTaskun asiakkaille

Julkaistu: 27.6.2023. Muokattu viimeksi: 29.6.2023.
Maksuton yrityskortti eTaskun asiakkaille

eTasku on pitkään tunnettu näppäränä ratkaisuna kulutositteiden ja matkalaskujen toimittamiseksi kirjanpitäjälle. Ajatus kortti a+:sta syntyi halusta helpottaa entisestään asiakkaidemme sekä tilitoimistojen prosesseja kulujen käsittelyssä. Usein prosessi pitää sisällään monia manuaalisia työvaiheita, ja useampi eri henkilö käyttää siihen työaikaansa. Lähtökohtana uudelle yrityskortille oli ratkaisu, joka helpottaa kaikkien prosessiin osallistuvien työtä. Nyt julkaistusta kortti a+:sta hyötyvät niin yrittäjä, yrityksen työntekijä, kirjanpitäjä kuin isomman yrityksen talouspäällikkökin.


Helpompaa kulujen hallintaa yrittäjille ja yrityksille

Monelta yrittäjältä tai yrityksen edustajalta löytyy lompakosta se perinteinen pankin tarjoama yrityksen pankki- tai luottokortti. Isommille yrityksille tarjolla on useampia vaihtoehtoja, jotka sisältävät pidemmälle vietyjä ominaisuuksia prosessin eri vaiheisiin. Kaikkia edellä mainittuja ratkaisuja kuitenkin yhdistää maksullisuus.

Uusi kortti a+ on eTaskun asiakkaille maksuton eli korttikohtaisia kuukausi- tai vuosimaksuja ei ole lainkaan. Normaalissa käytössä kortista ei siis synny yritykselle kuluja.

Tutustutaan seuraavaksi tarkemmin kortti a+:n muihin hyötyihin ja ominaisuuksiin.

Monipuoliset maksutavat

Valitse haluamasi korttityyppi yrityksesi tilanne ja tarve huomioiden. Kuten ehkä jo tiesit, kortti a+:ssa on sekä luotto- että prepaid-mahdollisuus. Halutessasi saat yrityksen käyttöön vaikka molemmat!

Yrityksellesi myönnettävän luoton määrä selviää kumppanimme luoton käsittelyn yhteydessä, ja prepaid-kortille voit lisätä rahaa haluamasi summan.

Muistutukset puuttuvista kuiteista

Saat puhelimeesi muistutuksen puuttuvasta aineistosta kerran viikossa. Kyseistä ominaisuutta on meiltä toivottu, sillä aina tositetta ei vain tule kuvattua heti ostotapahtuman jälkeen.

Kun kuun vaihteessa kirjanpitäjä kyselee taas puuttuvien kuittien perään, niiden metsästys on jo huomattavasti haastavampaa. Muistutusta painamalla näet suoraan listauksen kuukauden tapahtumista, joista puuttuu vielä kuitti.

Notifikaatiot ostotapahtumista

Saat reaaliajassa ilmoituksen ostotapahtumasta eTaskun mobiilisovellukseen. Ilmoitusta painamalla pääset kuvaamaan kuitin ja tosite liitetään kyseiseen korttitapahtumaan. Kun kuvaat kuitin suoraan tapahtumalle, tiedät aina aineiston olevan kunnossa ja odottamassa kirjanpitäjän käsittelyä.

Käsittelyprosessi helpottuu myös kirjanpitäjän näkökulmasta, sillä manuaalinen täsmäyttely luottokorttilaskun ja tositteiden välillä jää historiaan.

Virtuaalikortit verkko-ostoksiin

Virtuaalikortin avulla keskität esimerkiksi kuukausittain toistuvien suoraveloitusten maksut sujuvasti samalle laskulle. Esimerkiksi kaikki markkinointi- tai ohjelmistokulut voidaan hoitaa yhdellä kortilla, joten myös kulujen seuranta helpottuu.

Voit lisätä virtuaalikortin näppärästi puhelimesi Google Pay tai Apple Pay -sovelluksiin ja nauttia vaivattomasta maksutavasta ilman fyysistä korttia. 

Fyysinen kortti on toki lisättävissä maksutavaksi puhelimeen virtutaalikortin tavoin.

Eroon kulukorvauksista

Monissa yhtiöissä yrityksen maksukortit ovat käytössä vain muutamilla henkilöillä. Jos muille työntekijöille kertyy ostoja, tilitetään ne heille kulukorvauksina tietyn ajan kuluessa. Käytäntö ei kuitenkaan ole mieluisa työntekijöille, jotka joutuvat pahimmassa tapauksessa odottamaan kulukorvausten maksua päivistä viikkoihin.

eTaskun admin-käyttäjä voi luoda työntekijöille hetkessä esimerkiksi virtuaalikortteja, joille on helppo asettaa maksuraja tai ladata tietty määrä saldoa. Työntekijöille voidaan tilata maksutta myös fyysinen kortti, jonka toimitusaika on 1-2 viikkoa.


Helpotusta aineiston käsittelyyn tilitoimistoille ja kirjanpitäjille

Kun yrityksen kulujenhallinta keskitetään eTaskuun ja siihen liitettyyn maksukorttiin, kirjanpidon käsittelyprosessi yksinkertaistuu.

Kirjanpitäjä saa aineiston valmiiksi täsmäytettynä yritysasiakkaan toimittamana, jolloin kirjanpitäjälle jää enää hoidettavaksi tositteiden silmäily ja tiliöinti. Aikaa ei myöskään kulu useampien toimituskanavien tai -tapojen kautta tulevien kuittien ja kululaskujen pyörittelyyn.

eTasku hoitaa myös puuttuvista tositteista muistuttelun kirjanpitäjän puolesta, joten aikaa säästyy oleelliseen. eTasku muistuttaa käyttäjiä korttitapahtumiin liittyvistä puuttuvista tositteista kerran viikossa mobiilisovelluksen notifikaatiolla.

eTaskun web-käyttöliittymästä kirjanpitäjä näkee mahdollisesti vielä puuttuvat tositteet yhdellä silmäyksellä ja voi halutessaan lähettää muistutuksia myös manuaalisesti.

Kun yrityskäyttäjä maksaa kuluja kortti a+:lla ja lisää tositteet suoraan tapahtumille, tositteet ovat tarkasteltavissa eTaskun web-käyttöliittymässä valmiiksi täsmäytettynä korttitapahtumille. Manuaalinen täsmäyttely kuittien ja tapahtumien välillä jää siis historiaan.

Yrityskortin käyttö tarjoaa helpotusta myös yrityksen kulukorvausprosessiin. Kortti a+:n maksuttomuus kannustaa yrityksiä luomaan kortteja myös työntekijöille, jotka ovat aiemmin maksaneet kuluja omalla rahalla. Näin prosessi kulukorvausten käsittelyn ja maksatuksen osalta voi myös muuttua.

Tämä vähentää selvitystyötä ja keventää prosessia kulujen hyväksynnän osalta. Yrityksen maksuvastuulla oleva kortti on myös mieluinen vaihtoehto työntekijän näkökulmasta, koska kuluja ei enää tarvitse maksaa omilla rahoilla.

Ei ihan perinteinen yrityskortti

kortti a+ tuo eTaskun asiakkaille entistä sujuvamman tavan kulujen hallintaan. eTaskun mobiilisovellus on oleellinen osa korttia, sillä sen avulla seuraat kulutusta, kuvaat kuitit tapahtumille ja vastaanotat muistutukset puuttuvista tositteista. Uusi kortti a+ on tilattavissa kaikkiin eTaskun maksullisiin tilauksiin.

Kortti A+ on yrityksille ja yrittäjille suunnattu maksukortti.

Lue myös nämä blogikirjoitukset: