Ilmainen kuittipohja – vertaa 3 suosittua Excel-, Word- ja pdf-pohjaa

Julkaistu: 10.6.2024. Muokattu viimeksi: 11.6.2024.
Ilmainen kuittipohja – vertaa 3 suosittua Excel-, Word- ja pdf-pohjaa

Kuitin tekeminen asiakkaalle onnistuu täytettävän kuittipohjan avulla

Etsitkö vaivatonta tapaa kuittien luomiseen ilman kustannuksia? Tässä artikkelissa esittelemme lyhyesti kolme ilmaista kuittipohjaa, joiden avulla kuitin tekeminen asiakkaalle onnistuu nopeasti.

Suuria eroja pdf-, Word- ja Excel-pohjien välillä ei ole, sillä laki määrittää kuitilta vaadittavat pakolliset tiedot. Säännöllisemmissä tarpeissa voit säästää aikaa ja vaivaa luomalla kuitit sähköisen laskutusohjelman avulla.


Isoltan Excel-kuittipohjan voit tallentaa pdf-tiedostoksi tai tulostaa

Lataa kuittipohja koneellesi Excel-tiedostona ja täytä omaa yritystäsi, asiakasta sekä myytyjä tuotteita tai palveluita koskevat tiedot lomakekenttiin. Voit lisätä laskulle helposti myös oman logon. Kuittipohja laskee arvonlisäverojen osuuden puolestasi, jos hintaan sisältyy alvia.

Isoltalta saat käyttöön myös ilmaisen laskutusohjelman, jolla voit lähettää kuitit asiakkaan sähköpostiin myös suoraan ohjelmasta. Ilmaisversiolla voi luoda 10 kuittia tai laskua per vuosi.

Jos Excel-kuittipohja kuitenkin riittää, lue ohjeet ja lataa pohja alta.

Isolta logo

Ota sähköinen laskutusohjelma ilmaiseksi käyttöön!

Isoltan ilmaisversiolla voit luoda maksutta 10 laskua tai kuittia vuodessa.

Tutustu Isoltaan ->

Laskuharin kuittipohja toimii selaimessa

Laskuharin tyhjä kuittipohja täytetään suoraan selaimessa. Tietojen täyttämisen jälkeen valmis kuitti tulostetaan tai ladataan koneelle pdf-tiedostona.


Zervantilta löytyy useita erilaisia kuittipohjia

Zervantilta löytyy useita erilaisia kuittipohjia, jotka voit ladata laitteellesi Excel- tai Word-tiedostoina. Kuittipohjien suurin ero on niiden ulkoasussa ja värimaailmassa: vaihtoehtoina on esimerkiksi perinteinen kuittipohja ja yksinkertainen kuittipohja.


Milloin kuittia tarvitaan?

Kuitti on maksutapahtuman todentava kirjanpidon tosite. Kun olet myynyt tuotteen ja palvelun ja saanut siitä maksun käteisellä tai kortilla, luot asiakkaalle käteiskuitin.

Jos sen sijaan olet pyytämässä rahaa asiakkaalta, katso esittely ilmaisista laskupohjista. Kuitti ja lasku ovat eri asioita, vaikka tositteita molemmat ovatkin.

Myös maksetusta laskusta voi saada todisteeksi kuitin, mutta kirjanpitoon riittää pelkkä lasku, jos siltä löytyvät kaikki pakolliset laskumerkinnät.

Yritys tarvitsee aina kuitin kirjanpitoa varten, jos se ostaa tavaroita yksityishenkilöltä. Yksityishenkilö voi tällöin luoda kuitin kuittipohjan avulla.

Arvonlisäveroa myyntiin ei sisälly, koska yksityishenkilöt eivät voi kuulua arvonlisäverovelvollisten rekisteriin eivätkä tällöin lisää laskulle arvonlisäveroa.

Katso tarvittaessa kattavampi artikkelimme, jossa olemme käsitelleet kuitilta vaadittavia pakollisia tietoja.

Lue lisää: Kuitti maksutapahtuman todisteena – vastauksia yleisimpiin kysymyksiin

 

Kuitin tekeminen kuittipohjalla vai sähköisellä laskutusohjelmalla?

Vaikka ilmainen kuittipohja on hyvä vaihtoehto satunnaiseen käyttöön, sähköinen laskutusohjelma tarjoaa monia etuja, jotka tekevät kuittien luomisesta nopeampaa, helpompaa ja ammattimaisempaa.

Pienyrittäjän kannattaa huomioida ainakin seuraavat hyödyt, jos laskutusohjelman käyttöönotto askarruttaa.

Manuaalisen työn määrä ja riski virheille vähenee laskutusohjelman avulla

Laskutusohjelma huolehtii automaattisesti esimerkiksi arvonlisäveroon liittyvistä laskutoimituksista ja tositteiden numeroinnista. Tarvittaessa kuitteja voi luoda myös eri kielillä ja valuutoilla.

Tietoja kuitille on helppo poimia suoraan asiakas- ja tuoterekistereistä, jos laskutat jatkuvasti samoja asiakkaita tai samoista tuotteista.

Lainsäädännön muutokset huomioidaan automaattisesti

Verotukseen ja kirjanpitoon liittyvät lait ja asetukset muuttuvat toisinaan, ja tiedot eivät välttämättä päivity reaaliaikaisesti kaikkiin ilmaisiin kuittipohjiin.

Esimerkiksi arvonlisäveron kanssa kannattaa olla tarkkana syksyllä 2024, jolloin yleinen alv-prosentti nousee 25,5 prosenttiin.

Sähköistä laskutusohjelmaa käyttämällä varmistat, että kaikki pakolliset tiedot löytyvät kuitilta oikeassa muodossa.

Kuittipohjien muokattavuus on usein rajoitettu

Ilmaisen kuittipohjan ulkoasun ja rakenteen muokkaaminen voi olla varsin rajoitettua. Laskutusohjelmalla luot kuitista helpommin yrityksesi näköisen esimerkiksi logon ja värimaailman avulla.

Kuittien arkistointi on vaivattomampaa laskutusohjelmalla

Kuittien säilytysaika on vähintään kuusi vuotta, joten yrittäjän on arkistoitava kuittinsa tavalla tai toisella. Laskutusohjelmaa käyttämällä kaikki kuitit löytyvät samasta paikasta sähköisessä muodossa, hyvässä järjestyksessä ja varmuuskopioituina.

Ilmaisella kuittipohjalla luotujen pdf-kuittien kopiointi pilvipalveluun, kuten Google Driveen, vie enemmän aikaa.

Isolta logo

Ota sähköinen laskutusohjelma ilmaiseksi käyttöön!

Isoltan ilmaisversiolla voit luoda maksutta 10 laskua tai kuittia vuodessa.

Tutustu Isoltaan ->


Lue myös nämä blogikirjoitukset: