Asiakaskertomus: eTaskun käyttöönotto tilitoimisto Alkemaxissa

Julkaistu: 21.4.2017. Muokattu viimeksi: 12.6.2024.
Asiakaskertomus: eTaskun käyttöönotto tilitoimisto Alkemaxissa

Suomessa on noin 4300 tilitoimistoa, joista jo valtaosa tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden toimittaa kuittinsa sähköisesti kirjanpitoon eTaskun avulla. Tähän joukkoon liittyi viime syksynä myös Porvoossa toimiva Alkemax, jossa työskentelee tällä hetkellä viisi kirjanpidon ammattilaista.

Kirjanpitäjä Marina Nyberg kertoo, että Alkemaxissa eTaskua päätettiin kokeilla puskaradion kautta kantautuneiden suositusten perusteella.

”Olin nähnyt mainoksen, ja lisäksi tutuilla yrittäjillä oli eTaskun käytöstä hyviä kokemuksia muiden tilitoimistojen asiakkaina. Oman asiakaskuntamme joukossa on paljon pienyrittäjiä, joten ajattelimme, että palvelusta voisi olla heille hyötyä.”

Nyt Alkemaxin asiakkaista parisenkymmentä toimittaa kuittejaan kirjanpitoon eTaskun avulla. Nyberg toteaa, että palvelua vinkataan yrittäjille varsinkin silloin, kun muutama olennainen kriteeri täyttyy.

”Jos käteis- ja korttimaksuja kertyy kuukauden aikana runsaasti, ja kuittien määrä ja katoaminen saavat yrittäjän jatkuvasti tuskailemaan, niin tällöin on yleensä hyvä paikka vihjata sähköisen vaihtoehdon olemassaolosta.”

Vaikka eTasku on suunniteltu helpottamaan yrittäjien kuittirumbaa, palvelu tuo joustavuutta myös kirjanpitäjien arkiseen aherrukseen.

”Työtä on helpompi lajitella pitkin kuukautta, kun kuitteja tulee jatkuvalla syötöllä eikä vain kerran kuukaudessa yhtenä ryppäänä. Kun kuitista on lisäksi otettu valokuva, se on aina selkeä ja pysyy varmassa tallessa myöhempää tarkastelua varten”, Nyberg sanoo.

Käytön opettelu verrattain nopeaa

Tilitoimistoille eTasku on maksuton palvelu, ja käyttöönotto alkaa tunnusten luomisella. Tämä vaihe sujuu nopeasti, eikä Nybergin mukaan käytön opettelukaan ole iso vuori kiivettäväksi.

”Sen sisäisti muutamassa päivässä. Uuden toimintavan omaksuminen vie tietysti aina hetken, kun on pitkään tottunut siihen, että kuitit tulevat yhdellä kertaa paperimuodossa.”

Alkemaxissa asiakkaiden taloushallintoa hoidetaan Fivaldilla, jonka lisäksi eTasku toimii yhteen muidenkin suosituimpien kirjanpito-ohjelmistojen kanssa. Tositteiden siirto eTaskusta ohjelmistoihin onnistuu CSV-, ASCII- tai XML-muodossa muutamalla sormenpyyhkäisyllä.

Jos tilitoimistossa käytetty kirjanpito-ohjelma ei vielä pelaa yhteen eTaskun kanssa, palvelun käyttö nopeuttaa silti kuittirumbaa, kun tositteet saa vastaanotettua jo valmiiksi sähköisessä muodossa.

Nyberg muistuttaa, että uusien sähköisten ratkaisujen kokeileminen on aina yhteispeliä tilitoimiston ja asiakkaan välillä.

”Palveluja kannattaa kokeilla rohkeasti varsinkin sellaisten asiakkaiden kanssa, jotka ovat itsekin innokkaita testaamaan uusia tapoja tehdä asioita. Suurin osa sähköisistä sovelluksista on yllättävän helppokäyttöisiä, ja niistä koituu asiakkaan lisäksi hyötyä myös omaan työhön.”

Lue lisää eTaskun hyödyistä tilitoimistoille tai kysy lisätietoja asiakaspalvelusta.

Asiakastarina: Tilitoimistoissa huomattua: ”eTaskun käyttäjät ovat helppoja asiakkaita”


Lue myös nämä blogikirjoitukset: