eTasku piipahti etätöissä kaupankäynnin luvatussa maassa

Julkaistu: 13.11.2019. Muokattu viimeksi: 13.11.2019.
eTasku piipahti etätöissä kaupankäynnin luvatussa maassa

eTaskun jo perinteeksi muodostuneen marraskuisen etätyöviikon kohteena oli tänä vuonna Marokon Marrakech. Työnteon ohessa eTaskulaiset ehtivät ottaa tuntumaa myös paikalliseen kaupankäyntikulttuuriin Marrakechin vanhankaupungin sokkeloisilla basaarikujilla.


Vuosi sitten toteutettu etätyömatka Espanjan Gran Canarialle oli sen verran onnistunut kokemus, että eTaskun toimistolla päätettiin valjastaa konsepti uusiokäyttöön. Tällä kertaa määränpääksi äänestettiin takuuvarmana aurinkokohteena tunnettu Marokon Marrakech, jonne pääsi Helsingistä viidessä tunnissa suoralla lennolla.

Atlasvuorten juurella sijaitsevaan Marrakechiin matkusti marraskuun ensimmäisellä viikolla 12 eTaskulaista, eli ryhmän koko oli hieman kasvanut edellisvuodesta. Majoituskohteena oli kaupungin keskustan tuntumassa sijaitseva villa, joka täytti etätyökohteen tärkeimmät vaatimukset.

”Jo viime vuonna kaikki sujui mukavasti, mutta nyt varmistelimme vielä tarkemmin, että netissä riittää kaistaa isommalle porukalle ja työpisteiltä löytyy kaikki tarvittava”, eTaskun Pekka Äijälä kertoo.

Marokossa kello on tunnin verran Suomea jäljessä, joten työpäivä Marrakechissa alkoi paikallista aikaa aamuseitsemältä. Päivän lämmetessä eTaskulaiset siirtyivät läppäreidensä kera pikkuhiljaa sisätiloista ulos aurinkoon. Töiden jälkeisiin vapaa-ajan aktiviteetteihin puolestaan kuului muun muassa pingiksen peluuta, aavikolle suuntautunut mönkijäsafari sekä kiertelyä Marrakechin vanhassakaupungissa Medinassa.

Medinan labyrinttimainen basaarialue on kaupungin sydän, joka on täynnä vieri vieressä sijaitsevia pieniä kojuja. Kauppaa tehdään muun muassa mausteista, matoista, käsitöistä ja lähes kaikesta siltä väliltä.

Olennainen osa kauppojen hieromista on paikallinen tinkimiskulttuuri, johon myös eTaskulaiset pääsivät matkan aikana tutustumaan. Tarina ei kerro, kuinka monella dirhamilla matkamuistojen hintoja saatiin lopulta höylättyä alaspäin.

Toimistolla uusia naamoja

eTaskulla on tänä vuonna aloittanut muutamia uusia työntekijöitä, joista mukana matkalla olivat asiakaspalvelusta vastaava A-J Kaukonen sekä kirjanpitäjiä eTaskun saloihin opastava Petra Laisi. Molemmat toteavat, että reissussa työskentely noudatteli pitkälti samaa kaavaa kuin kotimaan kamarallakin.

”Työpäivä Marokossa ei eronnut normaalista etätyöpäivästä Suomessa. Ainoastaan tapaamisia sovittaessa tai soitellessa oli huomioitava tunnin aikaero. Toki työpäivän pituus saattoi jonakin päivänä olla hieman normaalia lyhyempi”, Laisi toteaa.

Kaukonen kuvailee reissua onnistuneeksi niin kelien, olosuhteiden, ohjelman kuin tunnelmankin puolesta. Edes matkan aikana iskenyt pieni ruokamyrkytyksenpoikanen ei laskenut kokonaisarvosanaa.

”Oli mukava tehdä töitä pidempi jakso myös Helsingin kollegojen kanssa, joita harvemmin Tampereen konttorilla näkee. Kaikilla on fiilis niin korkealla, että se tarttuu väkisinkin, vaikka ei tässä porukassa normaalistikaan ihan kauhesti kiristellä.”

Sekä Kaukonen että Laisi aikovat pakata työvälineet matkalaukkuun myös ensi vuonna, mikäli tilaisuus tulee.

”Paljon saa vettä virrata Tammerkoskessa ennen kuin kieltäydyn tällaisesta reissusta, eli ehdottomasti ensi vuonna uudelleen, jos minulta kysytään. Paikka on niin hieno, ettei haittaisi tulla samaan mestaan uudelleenkin”, Kaukonen sanoo.


Lue myös nämä blogikirjoitukset: