Kuittirumba nopeutuu entisestään – automaattinen kuvantunnistus käyttöön eTaskussa

Julkaistu: 18.11.2019. Muokattu viimeksi: 17.11.2020.
Kuittirumba nopeutuu entisestään – automaattinen kuvantunnistus käyttöön eTaskussa

eTaskuun tänään lisätty automaattinen kuvantunnistus lukee käyttäjän kuvaaman kuitin tiedot ja syöttää ne suoraan sovellukseen. Uusi päivitys nopeuttaa sekä yrittäjän että kirjanpitäjän työtä.


Jo pitkään kehitteillä ollut OCR-ominaisuus eli automaattinen kuvantunnistus toimii eTaskussa tästä päivästä alkaen. Kun eTaskun käyttäjä jatkossa nappaa kuitista kuvan, sovellus täydentää automaattisesti päivämäärän, ostopaikan, summan, arvonlisäveroerittelyn sekä maksutavan. Yrittäjän tai työntekijän tehtäväksi jää enää lisätä kuitille luokitus ja mahdolliset lisätiedot. Kuitin tallentamisen jälkeen tiedot siirtyvät tuttuun tapaan suoraan kirjanpitäjälle.

Käyttäjän näkökulmasta katsottuna uusi päivitys vähentää manuaalista näpyttelytyötä, ja myös kirjanpitäjien tarvitsee entistä harvemmin itse lisäillä puuttuvia kuittitietoja tai kysellä niiden perään. Kirjanpitäjille pidettävissä workshopeissa eTaskun väki on säännöllisin väliajoin kysellyt tietoja suurimmista sovelluksen käyttöön liittyvistä kipupisteistä. Varsin usein kuultu palaute on, että kirjanpitäjän työ hidastuu turhaan, mikäli asiakas ei ole muistanut täydentää kuitin tietoja sovellukseen.

”Ominaisuus helpottaa sekä loppukäyttäjän että kirjanpitäjän elämää. Jatkossa yhä suurempi osuus kuittitiedoista kulkeutuu automaattisesti suoraan kirjanpitäjän tositenäkymään, minkä ansiosta myös automaattinen tiliöinti nopeutuu ja helpottuu”, eTaskun asiakaskokemuksesta vastaava Pekka Äijälä kertoo.

Tähän mennessä eTasku on muodostanut automaattisen tiliöintiehdotuksen noin 40 prosentille kuvatuista kuiteista. Uuden päivityksen myötä prosenttiosuus kasvaa merkittävästi.

Kuten aiemminkin, eTaskun käyttäjän on silti muistettava kuvata kuitti hyvässä valossa ja riittävän läheltä. 1000 kuitin otannalla OCR-ominaisuus on lukenut esimerkiksi summan ja alv-erittelyn oikein 99-prosenttisesti. Myös automaattisesti tunnistettujen kuittitietojen oikeellisuus on kuitenkin aina viime kädessä käyttäjän vastuulla.

”Jos omasta polvesta ottaa kuvan, niin ei se siitä tietoja tunnista”, Äijälä muotoilee.

Automaattinen kuvantunnistus sisältyy eTaskun Basic- ja Pro-versioihin. Ominaisuus on käytössä välittömästi, jos käyttäjän puhelin tukee automaattisia sovelluspäivityksiä. Muussa tapauksessa eTaskun tuoreimman version voi päivittää käyttöön puhelimen omassa sovelluskaupassa.


Lue myös nämä blogikirjoitukset: