eTasku kysyi, asiakkaat vastasivat: yli 90% yrittäjistä on nopeuttanut kuittirumbaansa automaattisen kuvantunnistuksen avulla

Julkaistu: 16.1.2020. Muokattu viimeksi: 12.6.2024.
eTasku kysyi, asiakkaat vastasivat: yli 90% yrittäjistä on nopeuttanut kuittirumbaansa automaattisen kuvantunnistuksen avulla

eTaskuun marraskuussa lisätty automaattinen kuvantunnistus lukee tiedot käyttäjän kuvaamasta kuitista ja syöttää ne suoraan sovellukseen. Kysyimme yrittäjiltä ja heidän kirjanpitäjiltään, miten uusi ominaisuus on helpottanut kuittien kanssa pelaamista.


Vuosien varrella eTasku-sovelluksella on toimitettu kirjanpitoon yhteensä jo yli kuusi miljoonaa kuittia. Marraskuussa kuittisulkeisiin saatiin lisävauhtia, kun eTaskuun päivitettiin pitkään kehitteillä ollut automaattinen kuvantunnistus. Uudistuksen jälkeen eTasku on lukenut kuitin päivämäärän, ostopaikan, summan, arvonlisäveroerittelyn sekä maksutavan suoraan käyttäjän ottamasta kuvasta.

Tammikuun alussa kysyimme asiakkailtamme, millaisia kokemuksia heille on tähän mennessä kertynyt uuden ominaisuuden hyödyntämisestä. Kyselyyn vastasi noin parisataa yritysasiakasta ja reilut nelisenkymmentä kirjanpitäjää.

Yrittäjistä yli 90 prosenttia koki, että automaattinen kuvantunnistus on helpottanut kuittien käsittelyä ja nopeuttanut niiden toimittamista omalle kirjanpitäjälle. 44% vastaajista kertoi ajansäästön olevan yli 25 prosenttia aiempaan verrattuna.

Kirjanpitäjistä 88 prosenttia totesi ominaisuuden helpottaneen työtä. Yli puolet vastasi, että asiakkailta tulevien kuittien kirjaamiseen kuluva aika on vähentynyt yli 25 prosenttia.

Kun kuitista on otettu kuva, eTaskua käyttävän yrittäjän tai työntekijän tehtäväksi jää enää lisätä kuitille luokitus sekä mahdolliset lisätiedot. Tallennuksen jälkeen tiedot siirtyvät suoraan kirjanpitäjälle. Kirjanpitäjän työ nopeutuu, koska asiakkailta tulevien kuittien tiedot löytyvät tositteilta automaattisesti ja aiempaa suuremmalle osuudelle kuiteista voidaan tehdä automaattinen tiliöintiehdotus.

eTaskun asiakaskokemuksesta vastaava Pekka Äijälä toteaa, että automaattinen kuvantunnistus on otettu asiakkaiden keskuudessa ilolla vastaan.

”Asiakaspalvelun ja sosiaalisen median kautta saatu palaute on ollut pelkästään positiivista, ja uusi ominaisuus on myös näkynyt suoraan piikkinä uusien käyttäjien määrässä. Kun kuitti saadaan lisättyä kirjanpitäjän näkyville tietoineen jopa alle 10 sekunnissa, voidaan kuukausitasolla puhua jo erittäin merkittävästä ajansäästöstä yritysten ajessa.”

Noin 20 000 yritysasiakasta käyttää eTaskua kuukausittain kuittien ja muiden kirjanpidon tositteiden lähettämiseen. Aktiivisia kirjanpitäjäkäyttäjiä palvelussa on noin 3600. Kirjanpitäjille eTasku on ilmainen palvelu, ja yrittäjille se maksaa ominaisuuksista riippuen 7,90-9,90 euroa kuukaudessa.

Tutustu tarkemmin
automaattiseen kuvanlukuun! >>


Lue myös nämä blogikirjoitukset: