Bloggaaja Kira Kosonen pääsi aikaavievästä kuittirumbasta eroon eTaskun avulla

Julkaistu: 24.11.2017. Muokattu viimeksi: 24.11.2017.
Bloggaaja Kira Kosonen pääsi aikaavievästä kuittirumbasta eroon eTaskun avulla

Suomen suosituimpiin kuuluva muoti- ja lifestyleblogi teki Kira Kososesta yrittäjän muutama vuosi sitten. Kuittipinot ojennukseen laittavan eTasku-sovelluksen bloggaaja latasi puhelimeensa kirjanpitäjänsä vinkistä.

Kun muotibloggaaja Kira Kosonen siirtyi kaksi vuotta sitten Elle-lehden alta itsenäiseksi toimijaksi, alkutaival yrittäjänä oli kiireistä aikaa. Samalla kun Kosonen otti omalle kontolleen töidensä myynnin ja mainosyhteistöistä sopimisen, hänen piti omaksua myös yrittäjyyteen kuuluvat pakolliset rutiinit.

”Palkkatyöläisenä ei tarvinnut miettiä juuri muuta kuin ydintyötä, joten yrittäjänä moni asia tuli eteen uutena. Ennakkoverojen suunnittelut, alvien maksut, vähennykset, kuitit ja kirjanpitoon liittyvät asiat ottivat ensin oman aikansa omaksua. Nykyään kaikki sujuu toki jo helposti ja rutiinilla”, Kosonen sanoo.

Työviikkojensa sisältöä nainen kuvailee perinteisen toimistoarjen ja kuukausittaisten työmatkojen yhdistelmäksi. Muoti- ja lifestylesisällön tuottaminen blogiin ja some-kanaviin on jokapäiväistä, mutta muuten työssä on paljon liikkuvia osia.

Kuvaukset, myyntityö, tuotetestaukset, mainosyhteistyöprojektien suunnittelu sekä tulosten raportointi haukkaavat työpäivistä oman aikansa. Helsingin toimistomaisemiin tuovat vaihtelua työreissut, joita Kosonen on viime aikoina tehnyt niin Ibizalle, Leville kuin New Yorkiinkin.

Työn ohessa Kosonen on päässyt tutustumaan myös kaikkien yrittäjien rakastamaan rutiiniin eli kertyneiden kuittien paikantamiseen. Muotibloggaaja toteaa, että kuukauden aikana kuittipaperia kertyy noin parin tositteen päivätahdilla.

Aina kuittipinojen kanssa taistelu ei sujunut niin sutjakasti kuin olisi voinut toivoa.

”Koska kuitteja kertyi isoja määriä, jokunen niistä jäi aina pyörimään työpöydälle, takintaskuun tai laukkuun. Tästä johtuen kuittien keräily, kasaaminen ja toimittaminen kirjanpitäjälle vei monesti hirveän paljon aikaa”, Kosonen kertoo.

Vuosi ilman kuittirumbaa

Kuitteihin tuhraantuneen ajan takia bloggaajan kirjanpitäjä veti taannoin ässän hihasta ja tarjosi Kososelle ratkaisuksi eTaskuun siirtymistä. Puhelimessa mukana kulkeva kuittisovellus on nyt ollut Kososen käytössä noin vuoden verran.

Kosonen toteaa, että eTaskun käytöstä tuli heti rutiini, koska sovelluksen käyttöliittymä ja käyttö oli erittäin helppo omaksua.

Esimerkiksi asiakastapaamisen jälkeen kahvilakuitista voi ottaa heti kuvan, minkä jälkeen kuitti tietoineen on samantien tallennettuna ja varmuuskopioituna kirjanpitäjän nähtävillä. Kuittien kokoamiseen, säilömiseen tai postitteluun ei enää tarvitse tuhlata aikaa.

”eTasku on helpottanut äärimmäisen paljon kuittien kanssa säätämistä, koska tositteet saa nyt laitettua heti liikkeelle, eikä asiasta tarvitse sen jälkeen huolehtia.”

Kuitteja Kososelle syntyy muun muassa matkakuluista, valokuvaamiseen liittyvistä materiaalihankinnoista sekä tapaamisista yritysasiakkaiden kanssa.

Suurin osa suomalaisista ammattibloggaajista toimii yhteistyössä blogiportaalien tai lehtien kanssa, mutta Kosonen hoitaa omat mainosyhteistyönsä ilman välikäsiä. Kahvila- ja lounaspalaverit ovatkin säännöllinen osa työrutiineja.

Kosonen kertoo, että blogiala ja tubettaminen ovat Suomessa jo siinä määrin valtavirtaa, että yhtä kysymystä häneltä kysytään enää todella harvoin.

”Joitain vuosia sitten moni saattoi vielä ihmetellä, että mitä oikein teet työksesi. Nykyään tämänkaltaisen työn sisältö on jo suurimmalle osalle tuttua.”


eTasku sopii niin isommille organisaatioille kuin yksinyrittäjillekin. Yrittäjän arkea eTasku helpottaa seuraavilla tavoilla:

  • Et enää hukkaa ainuttakaan kuittia.
  • Saat kaikkien ostojesi alv-vähennykset hyödynnettyä.
  • Säästät enemmän aikaa varsinaiseen työskentelyyn.
  • Voit hoitaa myös matkalaskut samalla sovelluksella.

eTasku kulkee aina mukanasi puhelimessa, ja sitä käyttämällä helpotat myös kirjanpitäjäsi työskentelyä. Jo yli 15 000 suomalaista yritystä toimittaa kuittinsa kirjanpitoon eTaskulla. Katso täältä, miten sovellus toimii.


Lue myös nämä blogikirjoitukset: