”Jos kuukauden matkalaskujen koonti vei aiemmin tunnin, niin nyt sama homma hoituu vartissa”

Julkaistu: 29.4.2021. Muokattu viimeksi: 29.4.2021.
”Jos kuukauden matkalaskujen koonti vei aiemmin tunnin, niin nyt sama homma hoituu vartissa”

Asiakasreferenssi

Viaplaylta tuttu Ville Kuusinen työskentelee monien kollegoidensa tapaan yrittäjänä. Tampere–Helsinki-väliä ahkerasti sahaava selostaja on saanut matkalaskurutiineihinsa ryhtiä eTaskun avulla.


Selostaja Ville Kuusisen ääni on viime vuosien aikana tullut tutuksi kaikille suomalaisille kansainvälisen huippujalkapallon seuraajille. Legendaariselta UrhoTV:ltä selostajan uralle ponkaissut Kuusinen tunnetaan nykyään yhtenä Viaplayn ja V Sportin jalkapalloäänistä. Selostuskalenterista saattaa päivästä riippuen löytyä Englannin Valioliigaa, Saksan Bundesliigaa kuin myös Huuhkajien pelejä.

Viimeisen vajaan kolmen vuoden ajan Kuusinen on laskuttanut kaikki työnsä yrittäjänä.

”Meidän alalla on melko tavallista, että hommia tehdään freelancer-tyylisesti. Selostuskeikat ovat päätyöni, mutta teen myös Suplaan Valioliiga-viikko-podcastia sekä heitän välillä erilaisia juontokeikkoja”, Kuusinen luettelee.

Yrittäjyyden riskeihin Kuusinen pääsi tutustumaan noin vuosi sitten, kun koronavirus laittoi kaikki Euroopan huippusarjat tauolle. Selostustyöt loppuivat hetkeksi kuin seinään. Tilanne kuitenkin kääntyi nopeasti päälaelleen, kun sarjat lähtivät jälleen pyörimään.

”Kun peleihin ei voida ottaa yleisöä, niin kaikki matsit televisioidaan ja päällekkäisten pelien määrä on vähentynyt. Se on näkynyt positiivisesti työrintamalla, eli sikäli tässä ollaan onnekkaassa asemassa.”


Seuraavana Pasila

Yrittäjäksi ryhtyessään Kuusinen ulkoisti heti kirjanpitonsa tilitoimistolle. eTaskuun hän tutustui kirjanpitäjänsä suosituksesta, kun tilitoimistossa päätettiin ottaa sovellus käyttöön. Kuusinen kertoo, että suurimman avun eTasku on tuonut työmatkoista aiheutuvien matkalaskujen kirjaamiseen.

Tampereella asuva Kuusinen selostaa valtaosan peleistä Helsingin Pasilasta käsin, joten mies viettää paljon aikaansa autossa sekä raiteiden päällä – ja aiemmin myös matkalaskujen kimpussa.

”Periaate matkalaskujen työstämisessä ei ole muuttunut, mutta eTaskun ominaisuudet ovat nopeuttaneet projektia huomattavasti. Jos yhden kuukauden matkalaskujen koonti ja tietojen kerääminen Excelistä vei aiemmin tunnin, niin nyt sama homma hoituu vartissa”, Kuusinen toteaa.

eTasku laskee matkakorvaukset automaattisesti käyttäjän syöttämien tietojen, kuten matkan lähtö- ja päätepisteen sekä kellonaikojen perusteella. Myös sovelluksella kuvatuista kuiteista eTasku lukee tiedot automaattisesti, ja käyttäjän tehtäväksi jää tietojen tarkistaminen.

Kulutositteita Kuusiselle kertyy esimerkiksi lounastapaamisista, kynien ja papereiden kaltaisista tarvikehankinnoista sekä puhelin- ja nettimaksuista. Yrittäjälle kuuluviin pakollisiin paperihommiin Kuusinen ei halua käyttää aikaa yhtään enempää kuin on pakko.

”Jos käyn vaikka ennen studiopäivää parturissa ja nappaan kuitista kuvan, niin sen laittaminen kirjanpitäjälle vie 20 sekuntia. Sen jälkeen kuitin voi heittää roskiin. Aiempaan verrattuna eTasku säästää minulta aikaa, ja sitähän ei koskaan voi rahassa mitata.”

Kuva: Ville Kuusinen


Lue myös nämä blogikirjoitukset: