Tilitoimistossa huomattua: ”Käytännössä kukaan eTaskua kokeilleista asiakkaistamme ei ole lopettanut palvelun käyttöä”

Julkaistu: 27.9.2021. Muokattu viimeksi: 30.12.2022.
Tilitoimistossa huomattua: ”Käytännössä kukaan eTaskua kokeilleista asiakkaistamme ei ole lopettanut palvelun käyttöä”

Asiakasreferenssi: Euroaccount Finland Oy

Lahtelaisen Euroaccountin asiakkaista noin yhdeksän kymmenestä lähettää tositteita kirjanpitoon eTaskulla. Yrittäjä Gabriel Dobrota toteaa, että sovelluksen hyödyt on helppo perustella asiakkaalle.


Euroaccount on auktorisoitu lahtelainen tilitoimisto, joka tarjoaa kattavat taloushallintopalvelut kaikenkokoisille yrityksille toimialasta riippumatta. Yrittäjäpariskunta Gabriel ja Hanna Dobrotan lisäksi yritys työllistää tällä hetkellä neljä taloushallinnon ammattilaista.

Asiakkaiden tositteet ovat kulkeneet eTaskun kautta Euroaccountille jo vuodesta 2016 alkaen, jolloin tilitoimisto perustettiin. Gabriel Dobrota kertoo, että noin 80-90 prosenttia kaikista asiakkaista lähettää tositteita kirjanpitoon eTaskulla.

”Palvelu on ollut meidän asiakkailla aina tosi tehokkaassa käytössä. Kuittien lisäksi sieltä tulee paljon myös matkalaskuja ja muitakin tositteita ihan yrityksen liiketoiminnasta riippuen.”

Tilitoimiston näkökantilta katsottuna eTasku vähentää tehokkaasti papereiden kanssa pelaamiseen tuhraantuvaa aikaa.

”Ehkä tärkein juttu on kuitenkin se, että kaikki materiaali on sekä meidän että asiakkaan saatavilla sähköisesti yhdestä paikasta. Mitään ei tarvitse erikseen etsiskellä tai arkistoida.”


Ohjelmistoriippumattomuutta järkevällä hinnalla

Dobrota toteaa, että kynnys eTaskun käyttöönottoon on tilitoimiston uusille asiakkaille hyvin matala. Hän pitää tärkeänä, että eTaskulta ollaan aina puhelimitse yhteydessä palvelun uusiin käyttäjiin.

”Se helpottaa tilitoimistonkin työtä, koska voimme luottaa siihen, että asiakaspalvelu pelaa ja meidän asiakas saa tarvittaessa nopeasti apua.”

Myöskään eTaskun hinta aiheuttaa harvemmin kysymyksiä asiakkaiden keskuudessa. Yrityksille ja yrittäjille eTasku maksaa paketista riippuen 7,90 tai 9,90 euroa kuukaudessa. Tilitoimistoille eTaskun käyttö on maksutonta.

”Järkevän hinnan lisäksi ohjelmistoriippumattomuus on toinen asia, jonka takia eTaskua on helppo suositella asiakkaalle. Se ei ole sidoksissa mihinkään tiettyyn taloushallinnon ohjelmaan, vaan toimii irrallisena palikkanaan softasta riippumatta.”

Hyvästä hinta-laatusuhteesta ja asiakkaiden tyytyväisyydestä kertonee parhaiten Dobrotan mainitsema esimerkki.

”Käytännössä kukaan eTaskua kokeilleista asiakkaistamme ei ole lopettanut sen käyttöä. Poikkeuksena on toki tilanteita, joissa yritystoiminta on loppunut tai asiakas on vaihtanut taloushallinnon ohjelmistoon, jossa on oma työkalunsa kuittien lähettämiseen.”


Työarki rullaa Espanjastakin käsin

Puolisentoista vuotta kestänyt korona-aika on muuttanut työskentelyä myös tilitoimistoalalla. Dobrota sanoo, että videopuheluista ja puhelimitse tapahtuvasta yhteydenpidosta on tullut koko ajan yleisempää, jolloin tilitoimiston sijainnilla on aiempaa vähemmän merkitystä monille asiakkaille.

Dobrotan pariskunta lapsineen on majaillut heinäkuusta asti Espanjan Fuengirolassa. Etätöitä on näillä näkymin tarkoitus jatkaa tulevaan kesään asti. Tilitoimiston pyörittäminen hoituu sujuvasti myös Aurinkorannikolta käsin.

”Kulttuuri on muuttunut siihen suuntaan, että henkilökohtainen palvelu onnistuu kätevästi myös etäyhteyksien kautta. Harvemmin uudetkaan asiakkaat haluavat enää naamakkain tavata, vaikka toki sekin Lahden-toimistolla onnistuu”, Dobrota kertoo.

Suoraviivaisuus ja helppous korostuvat myös tositteiden toimittamisessa tilitoimistoon. Yhä harvempi yrittäjä haluaa käyttää omiin kirjanpitorutiineihinsa yhtään enempää aikaa kuin on pakko.

”Asiakas saa tietysti itse päättää, millä tavalla hän haluaa tositteet tilitoimistoon lähettää. Kun eri vaihtoehdot käy läpi, niin eTaskun hyödyt on kuitenkin sen verran helppo perustella, että käytännössä kaikki sen valitsevat.”


Lue myös nämä blogikirjoitukset: