eTaskulla säästöjä, tehokkuutta ja parempaa palvelua

Julkaistu: 2.5.2014. Muokattu viimeksi: 20.10.2015.
eTaskulla säästöjä, tehokkuutta ja parempaa palvelua

Sähköisen taloushallinnon tuomat mahdollisuudet ovat nopeuttaneet tilitoimistojen ja yrittäjien arkea huomattavasti. Moni asia hoituu nykyään täysin sähköisesti muun muassa myynti- ja ostolaskujen käsittely on mahdollista tehdä täysin sähköisesti. Yhtenä viimeisimpinä historian jäänteenä ja kipukohtana ovat olleet pankki- tai luottokorttiostokset. Pieni paperinen kuittisilppu aiheuttaa vielä 2010-luvulla harmaita hiuksia kirjanpitäjille, sekä yrityksille.

Kuulostaako seuraavanlainen tilanne tutulta?

1. Paperiset käteiskuitit tulevat kirjekuoressa/kenkälaatikkossa sekaisessa järjestyksessä ilman lisätietoja.

2. Tositteet pitää järjestellä päivämäärän mukaiseen järjestykseen ja kopioida, jotta kuitista saa selvää vielä viidenkin vuoden kuluttua.

3. Kopioinnin jälkeen kuitit tiliöidään ja numeroidaan. Tässä vaiheessa asiakkaaseen pitää olla yhteydessä lisätietojen ja puuttuvien kuittien metsästämisen puitteissa.

4. Kun kuitit on viety kirjanpito-ohjelmistoon kuitit mapitetaan ja arkistoidaan.

+ Osa kuiteista on kerennyt hukkua eivätkä ne ikinä kulkeudu kirjanpitäjälle asti.

Aikaa ja rahaa on hukattu sekä yrittäjän, että kirjanpitäjän toimesta.  Turhautuneisuuden määrä on noussut uuteen huippuunsa ja selvittelytilin pituus lähestyy uutta ennätystään.

eTaskun poppoo lähti vuonna 2012 hakemaan yllä kuvattuun ongelmaan ratkaisua. eTasku-mobiilisovelluksella kuittien kuvantamisesta, toimittamisesta ja arkistoinnista on tehty tehokasta ja ennenkaikkea helppoa sekä yrittäjille, että kirjanpitäjille.

Mitä jos kaiken voisikin tehdä näin?

1. Yrittäjä ottaa ostotapahtuman jälkeen eTasku-mobiilisovelliuksella kuvan kuitista ja laittaa halutessaan tarvittavat lisätiedot (maksutavan, ostoa täydentavät lisätiedot,ostopaikan, summan, kululuokan)

2. Kuitit ovat välittömästi näkyvillä eTasku-verkkoportaalissa kirjanpitäjällä. Kaikki tositteet on varmuuskopioitu eTaskun puolesta.

3. Kirjanpitäjä näkee kaikki kuitit verkkoportaalissa lisätietoineen päivämäärän mukaisessa järjestyksessä. Tämän jälkeen kirjanpitäjä voi halutessaan vaikka tulostaa kuitit vierelleen yhdellä napin painalluksella. Kuitit ovat valmiiksi numeroitu eikä aikaa vievää skannailua tarvitse enään tehdä.

4. Lisäksi tietojen vienti Tikon—kirjanpitojärjestelmään toimii siten, että eTaskussa tehdään tiliöinti ja tämän jälkeen kuitit sujahtavatkin automaattisesti oikeille tileille ja vastatileille.

Kuitit tulevat varmasti perille sähköisessä muodossa. Kenenkään ei tarvitse kopioida mitään ja selvittelytilin voi parhaassa tapauksessa jättää pölyttymään kirjanpito-ohjelmiston kauimmaiseen nurkkaan.

Tämän vuoden aikana eTasku on otettu käyttöön jo yli sadassa tilitoimistossa. eTaskun hyödyt tilitoimistolle ovat  kiistattomat. eTaskun käyttö tilitoimistolle on täysin maksutonta. eTasku mahdollistaa käteis-, pankki- ja luottokorttikuittien toimittamisen kootusti, siistissä päivämäärän mukaisessa järjestyksessä.

Haluaako teidänkin tilitoimistonne päästä eroon kuittirumbasta? Liity mukaan kasvavaan joukkoomme!

Reskiteröidy yhteistyökumppaniksi tästä.


Lue myös nämä blogikirjoitukset: