Suomeen on kehitetty uusi, kaikille avoin digitaalisten kuittien alusta – Paperikuiteista luopuminen tuo miljardiluokan säästöjä ja luo aivan uudenlaisia palveluja

Julkaistu: 11.10.2016. Muokattu viimeksi: 13.10.2016.
Suomeen on kehitetty uusi, kaikille avoin digitaalisten kuittien alusta  – Paperikuiteista luopuminen tuo miljardiluokan säästöjä ja luo  aivan uudenlaisia palveluja

Nordea, Neste, Stockmann, OP Ryhmä, Procountor, Kovanen ja Helsingin Taksi-Data Oy ovat mukana selvittämässä, miten uusi, avoin digitaalinen kuittialusta mahdollistaisi kuittien sähköisen käsittelyn ja tiedon paremman hyödyntämisen. ReceiptHero on eTasku Solutions Oy:n kehittämä digitaalinen, jo toiminnassa oleva ekosysteemi, joka välittää kuittien tietoja kuluttajien ja yritysten itse valitsemiin sovelluksiin.

Mitä? Suomeen ollaan lanseeraamassa digitaalisille kuiteille uutta, avointa alustaa, jonka kehitystyössä on mukana merkittäviä suomalaisia yrityksiä.

Milloin? Tiistaina 11.10. TALTIO-seminaarissa Liikenne- ja viestintäministeriössä.

Suomessa yksikään teollisuuden suuri tai keskisuuri yritys ei vielä toistaiseksi tarjonnut alustapalveluita, jotka hyödyttäisivät merkittävästi muita yrityksiä. Tämä käy ilmi viime kesäkuussa julkaistusta Digibarometrista, jonka kirjoittajat selvittivät digitalisaation tilaa Suomessa. Konkreettinen askel digitalisaation suuntaan on Digibarometrin mukaan alusta, jonka pelisäännöt ovat julkisia ja joka on avoin kaikille.

ReceiptHero on yrityksille ja sovelluskehittäjille avoin palvelu, jonka avulla ostotapahtumien tiedot liikkuvat kassajärjestelmistä suoraan digitaalisia kuitteja hyödyntäviin mobiilisovelluksiin kuluttajien ja yritysten hyödynnettäviksi. ReceiptHero on myyjille eli kuittien tuottajille maksuton palvelu, ja siihen voi myös liittää sovelluksia ilmaiseksi.

receipthero-kokonaisuus-1

Suomessa syntyy kymmeniä miljoonia kuitteja vuodessa. Ne teettävät satoja tuhansia työtunteja kirjanpitäjille ja kerääntyvät roskina kuluttajien laukun pohjalle. TARU-hankkeen mukaan yhden kuitin manuaalinen käsittely kirjanpidossa maksaa noin seitsemän euroa. Kuitti sisältää paljon sellaista tietoa, joka ei paperiversiosta siirry, jatkojalostu tai tuota kenellekään lisäarvoa. Myöskään sähköpostiin tulevasta kuitista ei ole hyötyä, jos sen tietoja ei pystytä automaattisesti jatkohyödyntämään.

Kuluttajille ja yritysasiakkaille ReceiptHero madaltaa kynnystä siirtyä sähköisiin kuitteihin. Käyttäjä voi itse valita, millaiseen sovellukseen tai käyttötarkoitukseen hän haluaa sähköisen kuittinsa. Sähköisen kuitin tiedot voidaan välittää tulevaisuudessa kassapäätteeltä perinteisten kuittisovellusten lisäksi erilaisiin palveluihin, esimerkiksi kulujen seuraamista tai matkalaskujen tekemistä varten. Datan kerääminen ja jalostaminenmahdollistavat tulevaisuudessa myös monenlaisia muita sovelluksia. Kuluttaja voi saada kuiteistaan tietoa esimerkiksi ruokaostostensa ravintoarvoista ja mitata niiden avulla terveyttään.

ReceiptHero toimii jo. Konkreettinen esimerkki on tänään julkaistu palvelu, joka digitalisoi taksikuitit ja automatisoi yritysten kirjanpidon näiltä osin. Pääkaupunkiseudulla taksikuitit saadaan jatkossa automaattisesti kirjanpidon ohjelmistoon. ReceiptHero välittää taksikuitit digitaalisesti Taksi Helsinki-sovelluksesta eTaskun kulu- ja matkalaskuohjelmaan. Paperista kuittia ei enää tulosteta lainkaan. Palvelu kattaa jo nyt yli 1200 pääkaupunkiseudulla toimivaa taksia.

Arkipäivän helpottumisen lisäksi kuittirumbasta luopumisella on mittava ekologinen arvo, sillä pelkästään Suomessa kuittipaperia syntyy miljoonien kilometrien edestä ja kuitteja varten kaadetaan maailmalla kymmeniä miljoonia puita vuodessa.

ReceiptHero-palvelun kehittämistä jatketaan tiiviisti syksyn ja tulevan talven aikana ja uusia ostopaikkoja lisätään palveluun mahdollisimman pian.

Lisätietoja ReceiptHerosta antaa:

eTasku Solutions Oy:n liiketoimintajohtaja

Joel Ojala joel@etasku.fi – 0400 856 298

http://getreceipthero.com/ukk


Pekka Äijälä

eTaskun palloa potkiva markkinointihahmo, joka syttyy uuden oppimisesta. Pekka vastaa eTaskulla markkinoinnista ja asiakaskokemuksesta.

Lue myös nämä blogikirjoitukset: