Yksinyrittäjien ja pienyritysten tietopaketit koronakriisin keskelle – tutustu hyödyllisiin linkkeihin

Julkaistu: 30.3.2020. Muokattu viimeksi: 15.6.2020.
Yksinyrittäjien ja pienyritysten tietopaketit koronakriisin keskelle – tutustu hyödyllisiin linkkeihin

Koronavirusepidemia on viimeisten viikkojen aikana myllertänyt uusiksi tuhansien suomalaisten yksinyrittäjien ja pienyritysten liiketoiminnan. Listasimme tälle sivulle ajankohtaisia linkkejä, joista voi olla hyötyä esimerkiksi rahoitukseen, verotukseen ja markkinointiin liittyvissä kysymyksissä.


Rahoitus, tuet ja korvaukset

  • Ely-keskus tukee koronakriisin keskellä pienyrityksiä, jotka työllistävät 1-5 henkilöä. Uusi avustusmuoto on näillä näkymin haettavissa tiistaista 31.3. eteenpäin.
  • Karanteeniin määrätty yrittäjä voi saada tartuntatautipäivärahaa, jonka suuruus määräytyy YEL-työtulon perusteella.
  • Myös toimialakohtaisia tukia saattaa kevään aikana ilmaantua hakuun. Esimerkiksi kulttuuri- ja taidealan ammattilaisille tarjotaan haettavaksi Korona-apurahaa Taiteen edistämiskeskus Taiken kautta. Toimiala- tai aluekohtaisista tukivaihtoehdoista kannattaa kysyä myös oman alueen yritysneuvojalta.
  • Kaikki suosituimmat pankit ovat avanneet omat päivittyvät sivunsa, joissa on vastattu yleisimpiin yritysten pankkiasiointia koskeviin kysymyksiin koronakriisiin liittyen. Lue lisää Nordean, OP:n, Danske Bankin tai Säästöpankin verkkosivuilta.
  • Apupaketti.fi-sivustolta on saatavilla rahoitushakemuspohjia ja liiketoiminnan kehitystyökaluja, jotka ovat ilmaisia alle 250 000 euron liikevaihtoa tekeville yrityksille.

Vakuutusasiat

Työeläkeyhtiöt ovat vastanneet verkkosivuillaan useimmin kysyttyihin YEL- ja TyEL-kysymyksiin.

Yritysvakuutuksia koskevat kysymykset:


Verotus ja taloushallinto


Markkinointi & näkyvyys

Viime viikkojen aikana verkkoon on pystytetty kymmenittäin erilaisia sivustoja, joissa pienyrittäjät voivat markkinoida palveluitaan paikallisesti tai valtakunnallisesti. Alla muutamia esimerkkejä:

Myös erilaiset verkkokauppa-alustojen tarjoajat ovat ryhtyneet auttamaan yrityksiä koronaepidemian keskellä. Esimerkiksi suosittu MyCashFlow-verkkokauppaohjelmisto on saatavilla puolen vuoden ajaksi ilman kuukausimaksua. Tarjous koskee uusia asiakkaita.

Normaalisti maksullisia onlinekursseja verkkokaupan perustamiseen sekä hakukonemainontaan ja -optimointiin liittyen on saatavilla veloituksetta monien palveluntarjoajien sivuilta. Yhtenä suomenkielisenä esimerkkinä boazmarketing.fi.

Perustietoa hakukoneoptimoinnista ja Google My Business -tilin merkityksestä löytyy myös eTaskun verkkosivuilta. Teksti on suunnattu tilitoimistoille, mutta käsitellyt asiat pätevät pitkälti toimialasta riippumatta.


Muita hyödyllisiä linkkejä

Juuri sinun yritystoimintaasi räätälöidyt vinkit saat kätevimmin omalta kirjanpitäjältäsi.


Lue myös nämä blogikirjoitukset: