OmaSp suitsii kuittirumbaa eTaskulla – ”Todella näppärä systeemi, joka oli helppo ottaa käyttöön”

Julkaistu: 12.11.2020. Muokattu viimeksi: 22.2.2021.
OmaSp suitsii kuittirumbaa eTaskulla – ”Todella näppärä systeemi, joka oli helppo ottaa käyttöön”

OmaSp on hyödyntänyt eTaskua työntekijöidensä kulukuittien ja matkalaskujen käsittelyssä jo useamman vuoden ajan. Jatkossa pankki tarjoaa eTaskua etuna myös omille yritysluottokorttiasiakkailleen.


Oma Säästöpankki Oyj on Pohjoismaiden nopeimmin kasvava pankki, joka palvelee yli 140 000 henkilö- ja yritysasiakasta 32 konttorissa sekä digitaalisissa kanavissa ympäri Suomen. Työtekijöitä pörssilistatulla pankilla on tällä hetkellä noin 300.

OmaSp otti eTasku-sovelluksen käyttöön jo noin neljä vuotta sitten, kun pankki etsi sopivaa työkalua helpottamaan työntekijöiltä kertyvien kulukuittien ja matkalaskujen käsittelyä.

”eTasku todettiin hyväksi palveluksi siihen, että kuitteja ei tarvitse enää lähetellä konkreettisesti konttorista toiseen, vaan ne välittyvät sovelluksen kautta automaattisesti hallinnolle. Aikaa säästyy paljon, ja samalla tositteet pysyvät varmemmin tallessa”, OmaSp:n korttien tuotepäällikkö Kirsi Niskanen kertoo.

Niskasen mielestä parasta eTaskussa on automaattinen kuvanlukuominaisuus, joka tunnistaa ja tallentaa kuittitiedot suoraan kuvasta.

”Sovellus poimii kuitilta suoraan tärkeimmät tiedot, kuten esimerkiksi ostopaikan ja loppusumman. Kuvaamisen jälkeen paperikuitin voi heittää roskiin.”

Vaikka eTasku on alkujaan profiloitunut pitkälti pienten yritysten ratkaisuksi, on Oma Säästöpankki erinomainen esimerkki suuremmasta organisaatiosta, joka voi yhtä lailla tehostaa toimintaansa palvelun avulla. Myös Niskanen on valmis suosittelemaan eTaskua niin pienille kuin hieman isommillekin yrityksille.

”Palvelu helpottaa varmasti arkea ihan kaikenkokoisissa yrityksissä. Systeemi on todella näppärä, ja se oli helppo omaksua uutena käyttäjänä.”


eTasku yhteistyökumppanina OmaSp:n uudessa yritysluottokortissa

Oma Säästöpankki lanseerasi marraskuussa yritysasiakkailleen uuden luotollisen OmaSp Visa Business Credit -maksukortin. Kortti käy maksuvälineenä kaikissa Visa-tunnuksella merkityissä ostopaikoissa ympäri maailman, ja sillä voi hoitaa yrityksen matka- ja edustuskulut sekä erilaiset pienhankinnat yhtenäisesti ja tehokkaasti.

Kortin suunnitteluvaiheessa pankki kuunteli herkällä korvalla yritysasiakkaidensa toiveita. Yhtenä bonuksena kortista löytyy myös hintaetu eTaskuun.

”eTasku oli luonnollista ottaa tähän yhteistyökumppaniksi, jotta asiakkaamme pääsevät hyötymään samoista ominaisuuksista, jotka meillä täällä pankissa on ollut jo pidempään käytössä. Jatkamme varmasti yhteistyötä tulevaisuudessakin ja mietimme, mitä uutta voimme kenties ottaa käyttöön uusia korttituotteita lanseeratessamme”, Niskanen sanoo.

eTaskun markkinointijohtaja Pekka Äijälä toteaa, että valinta yhdeksi uuden luottokortin yhteistyökumppaneista on yritykselle kunnia-asia.

”Erityisen hienolta tuntuu se, että OmaSp on ollut niin tyytyväinen eTaskuun, että he haluavat suositella ratkaisua myös omille asiakkailleen.”

Yhteistyön ansiosta yhä useampi yritys saa mahdollisuuden toimittaa aineistonsa kirjanpitoon aiempaa helpommin ja tehokkaammin. Perinteinen aineiston postitus manuaalisine työvaiheineen on kaikki pois siitä ajasta, joka yrityksessä voitaisiin käyttää esimerkiksi asiakkaiden parempaan palvelemiseen.

”Omien kokemustemme mukaan paperiset kuitit ja kankeat matkalaskujärjestelmät tuottavat päänvaivaa yrityksille niiden koosta riippumatta. Siksi yhteistyö on myös loistava mahdollisuus herättää keskustelua yritysten nykyisiä rutiineja ja käytäntöjä kohtaan. Suosittelemme lämmöllä hyödyntämään ilmaisen testijakson ja kokeilemaan eTaskua heti ensimmäisten luottokorttikuittien kanssa. Siten sovelluksesta ja sen hyödyistä saa parhaan käsityksen”, Äijälä sanoo.

 

 


Lue myös nämä blogikirjoitukset: