Muistithan nämä ominaisuudet, eTaskun käyttäjä?

Julkaistu: 14.4.2016. Muokattu viimeksi: 14.4.2016.
Muistithan nämä ominaisuudet, eTaskun käyttäjä?

eTaskulla omaa kuittirumbaansa helpottaa jo yli 10 000 käyttäjää, ja määrä kasvaa rajusti koko ajan. Ilmaisen testikuukauden jälkeen 90 prosenttia käyttäjistä haluaa jatkaa palvelun maksullista käyttöä, mikä on mielestämme kiistaton osoitus siitä, että eTaskun aikaansaamat hyödyt on helppo havaita.

Haluamme silti tehdä käyttäjäkokemuksesta vieläkin paremman, ja pyrimme jatkuvasti kehittämään eTaskua saamamme palautteen perusteella. Lisäksi tavoitteenamme on, että käyttäjät ottaisivat kaiken hyödyn irti eTaskun jo olemassaolevista ominaisuuksista. Muistithan siis esimerkiksi nämä?

 

1) Siirrä sähköpostiin tulleet kuitit helposti eTaskuun

Välillä yritykselle kuuluvia kuitteja tupsahtelee lompakon lisäksi myös sähköpostiin joko tekstimuodossa tai liitetiedostoina. Näitä kuitteja on turha lähteä tulostamaan valokuvaamista varten, vaan kuitin siirto eTaskuun onnistuu nopeasti myös sähköpostitse.

Tähän riittää, että lähetät saamasi viestin eteenpäin osoitteeseen oma@etasku.fi. Muistathan kuitenkin varmistaa, että lähetät viestin sellaisesta osoitteesta, jonka olet rekisteröinyt eTasku-tilisi yhteyteen, sillä lähettäjän tunnistaminen tapahtuu sähköpostiosoitteen avulla.

Voit koska tahansa käydä lisäämässä tai vaihtamassa sähköpostiosoitteitasi eTaskun selainsovelluksessa osoitteessa www.etasku.fi/login. Kun olet kirjautunut sisään, klikkaa oikeasta yläkulmasta Omat tiedot ja sen jälkeen valitse kohta ”oma@etasku.fi”. Tämän jälkeen näet kaikki käyttäjätiliisi liitetyt sähköpostiosoitteet, joista lähetetyt kuittiviestit ohjautuvat talteen omaan eTaskuusi.

 

2) Hyödynnä ja muokkaa hyväksymiskiertoa

Sähköisen taloushallinnon aikakaudella kulukuitteja ja -tositteita ei enää kiikuteta pomon pöydälle hyväksyttäviksi, vaan kaikki tapahtuu verkossa.

Jos yrityksessäsi on käytössä kuittien hyväksymiskierto, muistithan, että eTaskun selainsovelluksessa pystyt yrityksesi pääkäyttäjänä koska tahansa muokkaamaan kuittien hyväksymisprosessiin liittyviä tietoja.

Tämä tapahtuu selainsovelluksen oikean yläreunan kohdasta Yritysasetukset. Voit halutessasi esimerkiksi:

  • lisätä kulutositteille myös toisen tai kolmannen tarkastajan tai vaihtaa tarkastajia, jos haluat ettei tarkastusrumba kasaannu aina vain yhdelle henkilölle.
  • poistaa hyväksymiskierron käytön valitsemiltasi käyttäjiltä

Kulutositteiden tarkastajat saavat aamuisin sähköpostiinsa muistutuksen uusista hyväksyntää odottavista kuiteista, jotta tiedot saataisiin mahdollisimman nopeasti eteenpäin kirjanpitäjälle. Tämä varmistaa sen, että rahat saadaan maksuun ilman turhia viivytyksiä.

 

3) Luo tositenippuja selainsovelluksessa

Yksi eTaskun selainsovelluksen hyödyistä on tositenippujen luominen, jolla esimerkiksi matkalaskuun tai luottokorttilaskuun liittyvät kuitit pystyy koontamaan aikajärjestykseen yhdeksi tiedostoksi.

Tämä jouhevoittaa ja helpottaa kirjanpitäjän työtä, koska kaikki kaikki nippuun liittyvät kuitit ovat samassa paikassa ja kirjanpitäjän on helppo siirtää kuitit yhtenä pakettina eTaskusta käyttämäänsä kirjanpito-ohjelmistoon.

Tositenippu luodaan eTaskun selainsovelluksen asiakasnäkymän etusivulta kirjautumisen jälkeen. Nipun luomisen jälkeen siihen lisätään halutut tositteet merkkaamalla raksi tositenäkymän oikeassa reunassa olevaan pieneen ruutuun.

 

4) Muista eTasku Matkan uusi selainsovellus

Mobiilissa jo toimivan eTasku Matkan selainsovellus on nyt julkaistu käyttöön, ja sen ansiosta matkalaskut pystyy näpyttelemään kätevästi myös tietokoneella eTaskun web-portaalissa, jos kännykän näyttö tuntuu kyseiseen hommaan liian pieneltä.

Selainsovellus on lisäominaisuus, joka kuuluu eTasku Matkan hintaan, eikä se siis aiheuta lisäkustannuksia. Hinta on tuttu 9,9 euroa per käyttäjä per kuukausi, käytti eTasku Matkaa sitten selaimessa, mobiilissa tai molemmissa.

Mobiilissa eTasku Matka toimii tällä hetkellä iOS-käyttöjärjestelmässä, mutta Android-versio on tulossa vielä tämän kevään aikana, joten pysy kuulolla!

 

5) Etsi ja löydä eTaskuun lisäämäsi tositteet

eTaskun web-sovelluksessa olevalla hakutoiminnolla etsit ja löydät kätevästi haluamasi tositteen. Voit etsiä eTaskussa olevia tositteita muun muassa summan, ostopaikan tai vaikkapa lisätietokentässä olevien tietojen mukaan.

Sinun ei tarvitse siis tuhrata turhaa aikaa ja käydä kaikkia eTaskussa olevia kuitteja läpi vaan voit näppärästi hakea juuri haluamasi kuitin.

Tuleeko sinulle mieleen, miten eTaskun palveluja voisi edelleen kehittää? Kerro siitä meille!

 


Pekka Äijälä

eTaskun palloa potkiva markkinointihahmo, joka syttyy uuden oppimisesta. Pekka vastaa eTaskulla markkinoinnista ja asiakaskokemuksesta.

Lue myös nämä blogikirjoitukset: