Miksi rakastan kuitteja?

Julkaistu: 2.2.2017. Muokattu viimeksi: 2.2.2017.
Miksi rakastan kuitteja?

Ihmisellä on monta nautintoa. Ihminen hakee tyydytystä tarpeisiinsa useilla eri tavoilla. Yksi lähtee lomalle etelään, toinen haaveilee nopeista autoista. Joku kokkaa gourmet-ruokaa ja joku käy teatterissa.

Mutta minä, minä rakastan kuitteja. Nautin siitä, miltä ne tuntuvat kädessä ja kuinka ne täyttävät toimistoni lukuisat kansiot. Niiden hallinnointi on osa elämääni, minun rakkain harrastukseni. Käytän työajastani 40 % niiden läpikäymiseen ja tilittämiseen.

Minulla on kokonainen varasto täynnä kuitteja. Vapaa-aikani lempiharrastus on selata noita tositteita, jotka vievät minut takaisin menneeseen, hyvien muistojen äärelle. Muistan aina sen hetken, kun ostin kahvia ja pullaa Kärsämäen Nesteeltä 6.3.2008.

Paksu lompakko on universaali symboli menestyksestä. Mikään ei tee baaritiskillä yhtä syvää vaikutusta, kuin pursuavan lompakon väläyttäminen. Voin kertoa, että minun lompakkoni on to-del-la paksu.

Rakastan myös kanssakäymistä kirjanpitäjäni kanssa. Viikoittain hän soittaa ja tivaa minulta, missä on se matkalasku, joka piti hänelle toimittaa jo kuukausi sitten. Puhelua seuraavat viisi tuntia saankin viettää käyden läpi arkistojani. Useimmiten saan aikaan suunnilleen totuutta vastaavan kuvan.

Ystäväni Sampo kummastelee touhujani – hän on olevinaan niin nykyhetken virrassa. Sampo on ottanut käyttöönsä jonkin kirjanpidon sovelluksen. Kuulemma hän vain jotenkin skannaa kuvan kuitista puhelimellaan ja tallettaa sen kauas bittiavaruuteen. En millään pysty käsittämään heitä, jotka eivät ymmärrä kuittien käsittelemisen hienoutta. Se on yrittäjän parasta aikaa.

Sinulle, joka et rakasta kuitteja. Valitse eTasku.

Blogikirjoitus on toteutettu yhteistyössä Proakatemian opiskelijoiden kanssa. Tämän Blogi-kirjoituksen kirjoittajat löytyvät tiimistä nimeltä Efekti Osk.


Lue myös nämä blogikirjoitukset: