Kilometrikorvaus 2018

Julkaistu: 1.12.2017
Kilometrikorvaus 2018

Kilometrikorvaus 2018 on sentin verran edellisvuotta suurempi – katso myös korotetut km-korvausluokat sekä uudet päivärahasummat!

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Näin päätti myös Verohallinto tarkistaessaan kilometrikorvausten määrän vuodelle 2018.

etasku-matka-banneri

Tammikuun alusta alkaen kilometrikorvaus 2018 on 0,42€/km (vuonna 2017 0,41 €/km).

Erikoistapauksia (esim. peräkärry tai raskas kuorma) koskevat korotetut kilometrikorvausmäärät löydät hieman alempaa tästä tekstistä.

Kotimaan koko- ja osapäivärahat vuonna 2018 ovat puolestaan 42€ ja 19€ (vuonna 2017 41€ ja 19€).

Päivärahojen maksamista koskeviin vaatimuksiin voit tutustua tarkemmin linkin takaa avautuvan pikaoppaan avulla.

Matkalaskurilla koostat kilometrikorvaukset ja päivärahat matkalaskuksi yhdessä minuutissa!

Sinulla on alkuvuodesta varmasti parempaakin tekemistä kuin pohtia Verohallinnon hyväksymiä kilometrikorvaus- ja päivärahasummia. Siksipä me olemme hoitaneet asian puolestasi.

Helpoimmalla kilometrikorvausten ja päivärahojen kanssa pääset, kun käytät matkalaskun tekemiseen eTaskun maksutonta matkalaskuria – eli valmista matkalaskupohjaa.

Se laskee puolestasi kilometrikorvaukset reitin perusteella ja päivärahat käytetyn ajan mukaan. Saat valmiin matkalaskun kätevästi sähköpostiisi PDF:nä. Aikaa matkalaskun tekemiseen kuluu noin minuutti.

Matkalaskupohja 2018 avautuu eteesi tästä!

Jos työreissut ovat jatkuvaa sorttia, voit hyödyntää eTasku Matka -mobiilisovellusta. Sovelluksen avulla lopetat tuskailun tekemättömien matkalaskujen kanssa, sillä eTasku Matka hoitaa ne puolestasi syöttämiesi tietojen perusteella.

Kilometrikorvausten ja päivärahojen laskemisista ei tarvitse enää murehtia itse, ja matkalaskut hoituvat yhdessä minuutissa heti reissun päätteeksi.

Päivitetyt kilometrikorvaus- ja päivärahasummat löytyvät tietysti myös eTaskun mobiilisovelluksesta. Voit kokeilla eTaskun Matka-ominaisuutta maksutta 30 päivän ajan – aloita kokeilu tästä!

Katso myös esimerkkilaskelma, kuinka paljon voit yrittäjänä hyötyä rahallisesti siitä, että muistat tehdä matkalaskun aina kun olet siihen oikeutettu. Summa on satasia jo hyvin pienilläkin matkamäärillä.

Matkalaskujen lisäksi voit toimittaa samalla sovelluksella kirjanpitäjällesi kaikki yrityksesi kuitit ja muut kirjanpidon materiaalit.

Korotettu kilometrikorvaus 2018

Korotetut kilometrikorvausluokat ovat pysyneet ennallaan aiempaan vuoteen verrattuna. Verohallinnon päätöksen mukaan vuonna 2018 autoilijan 0,42 euron kilometrikorvausta korotetaan erityistapauksissa seuraavasti.

 • 0,07 euroa per kilometri, mikäli kuljetetaan perävaunua autoon kiinnitettynä.
 • 0,11 euroa per kilometri, kun työsuoritus edellyttää asuntovaunun kuljettamista autoon kiinnitettynä.
 • 0,21 euroa per kilometri, jos työsuoritus vaatii raskaan kuorman (esim. taukotuvan) kuljetusta autoon kiinnitettynä.
 • 0,03 euroa per kilometri, kun autossa kuljetetaan koneita tai muita esineitä, joiden paino ylittää 80 kiloa tai joiden koko on suuri.
 • 0,03 euroa per kilometri, mikäli työtehtävien takia palkansaaja joutuu kuljettamaan autossa koiraa.
 • 0,09 euroa per kilometri, kun työsuoritus vaatii kulkemista autolla metsäautotiellä tai muulta liikenteeltä suljetulla tienrakennustyömaalla. Korotettu kilometrikorvaus lasketaan vain näiltä osuuksilta.

Kilometrikorvaus, kun henkilö tai henkilöitä kyydissä

Mikäli kulkuneuvossasi on työasioissa kyydissä muita henkilöitä eli matkustajia, kilometrikorvausta korotetaan 0,03 eurolla per kilometri kutakin mukana olevaa matkustajaa kohden.

Vuoden 2018 korvaussumma matkustajista on täten täsmälleen sama kuin edellisvuonna.

Moottoripyörän ja muiden kulkuneuvojen kilometrikorvaukset 2018

Molempien moottoriveneluokkien sekä moottorikelkan ja mönkijän kilometrikorvaukset ovat sentin suurempia aiempaan vuoteen verrattuna. Moottoripyörän, mopon ja muiden kulkuneuvojen kilometrikorvaukset sen sijaan pysyvät ennallaan vuonna 2018.

 • Moottorivene (max. 50hv) = 0,74 euroa/km.
 • Moottorivene (yli 50hv) = 1,07 euroa /km.
 • Moottorikelkka = 1,02 euroa/km.
 • Mönkijä = 0,96 euroa/km.
 • Moottoripyörä = 0,32 euroa/km.
 • Mopo = 0,17 euroa kilometriltä.
 • Muut kulkuneuvot = 0,10 euroa kilometriltä.

Yrittäjän kilometrikorvaus lyhyesti – Oy vai toiminimi?

Osakeyhtiön kilometrikorvaukset omistajayrittäjälle

Osakeyhtiömuodossa omistajayrittäjä voi tehdä oman auton käytöstä yritykselle matkalaskun, jolla hän laskuttaa ajetut kilometrit ja mahdolliset päivärahat.

Nämä korvaukset ovat yrittäjälle verotonta tuloa, joten ne kannattaa aina hyödyntää, mikäli Verottajan asettamat vaatimukset matkalaskun tekemiselle täyttyvät.

Lisätietoa matkalaskun tekemisestä löydät hieman ylempää tästä artikkelista.

Toiminimen kilometrikorvaukset

Toiminimellä yrittävien kilometrikorvauskäytännöt sen sijaan ovat erilaiset. Toiminimi ei voi maksaa itselleen verovapaita kilometrikorvauksia, vaan matkakulut vähennetään verotuksessa muulla tavoin.

Käytäntö riippuu siitä, kuuluuko auto elinkeinotoiminnan varallisuuteen vai yksityisvarallisuuteen. Toiminimen matkakorvauksista löydät selkokielisen tietoiskun täältä.

Yleisempää lisätietoa kilometrikorvauksista voit halutessasi lukea Verohallinnon verkkosivuilta.


Tommi Keränen

Mainostoimisto-hipsterin irvikuva. eTaskun markkinointipuolen lisäksi Tommi heiluttaa raippaa ja toimitusjohtaa eTaskun rytmiryhmää.

Lue myös nämä blogikirjoitukset: