Kymmenen uutta eTaskun toimintoa, tarkasta käytätkö jo kaikkia!

Julkaistu: 14.5.2018. Muokattu viimeksi: 3.3.2023.
Kymmenen uutta eTaskun toimintoa, tarkasta käytätkö jo kaikkia!

eTaskun tuotekehitys puskee käyttäjille kovalla tahdilla uusia ominaisuuksia ja pienempiä parannuksia joka kuukausi. Päivityksiä on tuotu sekä kirjanpitäjä- että yrityskäyttäjille kuittien käsittelyn ja matkalaskujen tekemisen tehostamiseksi.

Mitä enemmän käyttäjiä eTaskussa on, sitä enemmän pystymme resursoimaan panostuksia kehittämiseen ja tarjoamaan uusia, entistä parempia toimintoja teille kaikille. Jos olet pitänyt eTaskusta, muista siis suositella sitä myös tutuille ☺ Tässäpä otantaa viimeisen vuoden aikana julkaistuista toiminnallisuuksista sekä kirjanpito- että asiakaspuolelle.

Uudet ominaisuudet kirjanpitäjille

1. Automaattinen tiliöintiehdotus

Jo 30% kaikista tositteista saa automaattisen tiliöintiehdotelman eTaskussa. Tämä tehostaa kirjanpitäjän työtä merkittävästi ja vähentää aikaa vievää manuaalista tiliöintiä. Kirjanpitäjät voivat asettaa ja muokata automaattisia tiliöintiehdotelmia web-sovelluksen asiakaskohtaisista asetuksista.

Tutustu tarkemmin automaattiseen tiliöintiehdotukseen täältä.

2. Demoympäristö kirjanpitäjille

Voit kirjanpitäjäkäyttäjänä nyt luoda itsellesi demoyrityksen. Demoyrityksellä voit harjoitella kuittien käsittelyä ja varmistaa, että saat siirrettyä tiliöintitiedot oikein myös kirjanpidon ohjelmistoosi. Kokeile kuittien käsittelyä demoyrityksellä ja kun kaikki vaikuttaa selkeältä, kutsu sitten asiakkaasi eTaskuun.

3. Uusia integraatioita kirjanpidon ohjelmistoihin

eTasku ja MeritAktiva ovat yhteistyössä toteuttaneet integraation kirjanpitoaineiston siirtämiseksi ohjelmistojen välillä. Asiakkaan eTaskuun lisäämät tositteet on nyt siis mahdollista siirtää rajapintoja pitkin suoraan MeritAktivaan. Siirron yhteydessä siirtyvät sekä tositteiden tiliöintitiedot että kuittien kuvat.

Lisätietoa integraatiosta täältä.

4. Nykyisten integraatioiden parannuksia

Olemme toteuttaneet yhteistyössä Tikonin kanssa päivityksen helpottaaksemme kirjanpitoaineiston siirtoa ohjelmistojen välillä. Tiliöintitiedot sekä tositteiden kuvat siirtyvät nyt eTaskusta Tikoniin vain napinpainalluksella. Tositteiden tiliöinti ja hyväksyminen tapahtuu edelleen normaalisti eTaskun päässä. Toiminnallisuus on toistaiseksi saatavilla vain Tikon Pilvi –käyttäjille.

Lue lisää integraatiosta täältä.

5. Selkeytystä asetuksiin

Pääsette nyt käsiksi asiakkaiden tietoihin ’’Asiakasasetukset’’-napin kautta. Täältä pääsette muun muassa lisäämään luokituksia, maksutapoja, automaattitiliöintiehdotuksia ja tilikarttoja.

Uudet ominaisuudet asiakkaille

6. Usean kuvan tuki Android- ja iOS käyttöjärjestelmille

Yhdelle tositteelle on nyt mahdollista liittää useampi kuva eTaskussa. Tämä auttaa erityisesti pitkien ja monisivuisten tositteiden toimittamiseen. Kuvatessa tositetta mobiilisovelluksella paina (+) painiketta lisätäksesi uuden kuvan.

Ohjevideot: iOS ja Android

7. Ulkomaan matkalaskujen tekeminen mobiilissa

Moni yrittäjä jättää edelleen matkalaskut tekemättä. Tämä on valitettavaa, varsinkin kun eTaskulla matkalaskujen tekeminen onnistuu alle minuutissa. Voit nyt tehdä eTasku-mobiilisovelluksella myös ulkomaanmatkalaskut. eTasku laskee puolestasi ulkomaan päivärahat maakohtaisesti!

Näin se onnistuu: Ohjevideo

8. Kuittien välittäminen suoraan sähköpostista eTaskuun

Ethän vain tulosta tai kuvaa sähköpostikuitteja? Sitä ei ole tarvinnut tehdä vuosiin. Kun lähetät saamasi kuitin sähköpostitse osoitteeseen oma@etasku.fi, kuitti siirtyy eTaskuun näkyville sekä mobiili- että websovelluksessa. Voit lisätä näihin kuitteihin myös lisätietoja lähetyksen yhteydessä!

Ohjeet: Oma@etasku.fi (Tositteen välittäminen sähköpostista eTaskuun)

9. Dokumenttiarkisto

Lähetätkö edelleen kirjanpitomateriaalit postitse tai sähköpostilla tilitoimistolle? Tiesitkö, että voit nyt lisätä kaikki yrityksesi tärkeät dokumentit suoraan eTaskuun kirjanpitäjän nähtäville? Kaikki materiaali on siis samassa paikassa varmuuskopioituna. Hallituksen pöytäkirjat, tullipaperit, sopimukset jne. ovat nyt lisättävissä eTaskuun web-sovelluksen kautta. Toiminto kuuluu eTaskun Pro-versioon.

Lue lisää ominaisuudesta täältä.

10. Useamman yrityksen tuki

Onko teillä useampi yritys eTaskussa? Uuden iOS-päivityksen myötä niiden hallinnointi helpottuu nyt merkittävästi! Voitte vaihdella yritysten ja tunnusten välillä näppärästi sovelluksen sisällä, eikä erillisiä ulos- ja sisäänkirjautumisia enää vaadita. Ominaisuus tullaan julkaisemaan myös Android-käyttöjärjestelmälle kesän aikana.

Lisätietoa ominaisuudesta ja sen käyttöönotosta täältä.


Pekka Äijälä

eTaskun palloa potkiva markkinointihahmo, joka syttyy uuden oppimisesta. Pekka vastaa eTaskulla markkinoinnista ja asiakaskokemuksesta.

Lue myös nämä blogikirjoitukset: